Vraag
Profielfoto van Shanna Le Double
Profielfoto van Shanna Le Double Shanna Le Double 15 november 2023

Voor een mama en haar zoontje van 4 jaar (juni) zoek ik hulp. Hij heeft autisme en een ontwikkelingsachterstand. hij heeft bij het kabouterhuis en Nova gelopen maar zit nu thuis. Welke organisaties zijn er die hem en zijn moeder kunnen ondersteunen? Dank!

Dag allemaal, voor een mama en haar zoontje van 4 zoek ik hulp. Hij is in juni 4 geworden, heeft autisme en een ontwikkelingsachterstand. hij heeft bij het kabouterhuis gelopen en is naar Nova doorverwezen maar daar is geen plek voor hem en hij zit hierdoor dus al lange tijd thuis. Welke organisaties zijn er die hem kunnen helpen te blijven ontwikkelen en moeder te ondersteunen en ontlasten? het is mij nog niet gelukt een buurtgezin te vinden wat hem de juiste hulp kan bieden. Ik dacht wel al aan Carehouse. We hebben binnenkort een gesprek met de betrokken Buurtteam medewerker en ik hoop haar extra mogelijkheden mee te kunnen geven zodat zij verder kunnen ondersteunen. OKT is ook bekend met het gezin, maar toch is er nu geen specifieke hulp, met uitzondering van 1 uur per week ondersteuning aan huis. 

Motivatie

Deze mama geeft aan overbelast te zijn en ziet dat haar zoontje achter uit gaat in zijn ontwikkeling doordat hij niet meer wordt blootgesteld aan andere kinderen en de structuur die het Kabouterhuis bijv wel gaf. 

Organisatie en/of werkgebied

Amsterdam-West of Amsterdam-Zuid

Beantwoord de vraag van Shanna