Vraag
Profielfoto van Shanna Le Double
Profielfoto van Shanna Le Double Shanna Le Double 27 mei 2024

Ik zoek een coach / begeleider voor een tiener met autisme en zijn ouders die helpt naar school gaan laagdrempeliger maken. Hij woont in West maar gaat in Zuid naar school.

Dag allemaal, voor een lieve en intelligente tiener jongen met autisme die het zwaar heeft met naar school gaan zoek ik een coach/begeleider. Hij gaat naar een reguliere Havo, en de hulp is vooral nodig bij het helpen met het leren leren en zorgen dat zijn sociale angst/ongemak kan afnemen zodat hij ook mee durft te doen met groepsactiviteiten op school. De hulpvraag komt van zijn ouders, die graag handvatten ontvangen om hem te helpen naar school te blijven gaan en betere manieren te vinden om te studeren. De jongen is zelf ook echt gemotiveerd om hiermee aan de slag te gaan.

Hij heeft al een behandeling in de jeugd ggz gehad, hier kwam o.a. de diagnose autisme uit en sinds de start van dit traject 1,5 jaar terug voelt hij zich al veel beter. Om nog verder te stabiliseren zou een coach echt helpend zijn. Wie heeft de gouden tip? Hij woont in West maar gaat in Zuid naar school. 

Beantwoord de vraag van Shanna